Oplysninger om Christen Olsen

Anders Rasmussens morfader, altså forfatterens tipoldefar Christen Olsen levede med sin familie på en “boel”, dvs. et mindre landbrug i Søllerup vest for Herfølge.
 
Christen og Sidse havde otte børn, deriblandt oldemor Karen Marie, der var den ældste, og tvillingesøstrene Sidste Cathrine og Birthe Kirstine.
 
Den ældste søn, Ole Christensen, kom i lære som væver hos Niels Hansen på Søllerup Overdrev, og den ene tvilling, Birthe Kirstine, blev tjenestepige samme sted. Det er situationen i 1850, hvor Ole er 17 og Birthe Kirstine 12 år. På det tidspunkt bor den anden tvilling og Karen Marie, der da er 19 år, stadig hjemme.
 
Allerede i 1834 bor Peder Larsen på 58 og hans 54-årige kone Johanne Pedersdatter på aftægt hos familien. Det gør de stadig 16 år efter. De er antagelig Christen Olsens svigerforældre. I 1850 er også enkemand og skrædder Ole Hansen flyttet ind. Han er 61 år. Om han har anden tilknytning end et tilskud til økonomien i husholdningen, er ikke afklaret.
 
Udover de to nævnte børn er også sønnen Peder i 1850 flyttet hjemmefra. Han er muligvis identisk med tjenestekarlen hos gårdmandsenke Kirsten Pedersdatter i Ringsbjerg, Sædder sogn.

Siderne er lavet den 18-feb-2024 med GEDHTanc Version 2.46.27  © 2018