Oplysninger om Friderich Hansen

Ifølge Mønsterrullen for artilleriet 1750 - 1854 er min tip6oldefar Friderich Hansen født på Bornholm i 1712. Han blev tjenestegørende ved artilleriet i 1747.. På det tidspunkt var der et mandskab på 19 mand ved artilleriet.
Degnen har i sit eksemplar af kirkebogen nidkært oplyst altergæsterne søndag efter søndag tilbage fra 1712. Matros af Commandoen Friderich Hansen optræder ved alteret den 5 februar 1741. Det kan ikke udelukkes, han omkring det tidspunkt er ankommet til fæstningen. Samme år døde en del af mandskabet ifølge kirkebogen af tyfus, så det kan godt være anledningen. Hvis det er den samme person, har han altså arbejdet som comando matros før stillingen som underconstabel ved artilleriet, At der er tale om to forskellige personer kan ikke helt udelukkes.
 
ReeIt er det, at underconstabel Friderich Hansen i den modne alder af 38 år giftede sig med den jævnaldrende Sidsel Espersdatter. Barnefødslerne forløb ikke problemfrit. Sidsel nedkom året efter brylluppet med en dødfødt pige. Heldigvis lykkedes det næste gang at få et levedygtigt barn, der blev min tip5poldefar, Esper. Næste barn var også dødfødt, men da Esper var 5 år, fik han lillesøsteren Anne Cathrine.

Siderne er lavet den 18-feb-2024 med GEDHTanc Version 2.46.27  © 2018